| Elfelejtett jelszó | RegisztrációLátogatók: 255530Regisztrált felhasználók: 423

Kép feltöltése folyamatban, kérlek várj!
Irány Bamako a' la Vojazs 018 ~ Vojazs 2010. December 03.
Interjú

A Fehérvár című hetilap múlt heti számában a következő interjú jelent meg:

Cím:
Fehérvári hármas a Bamako Rallyn

Lead:
Varga Zsolt és Gál Tibor úgy döntöttek, nekivágnak az embert próbáló Bamako Rallynak, hogy az úton és a célban képviselhessék városunkat, Fehérvárt.

Szöveg:
Tibor: Mi nem egyszerűen barátok vagyunk, de munkatársak is. Ennek megfelelően a munkaközösségünket, a LogSol Kft. is képviseljük az afrikai úton. De képviseljük városunkat, Fehérvárt is, hiszen nem tudnánk, és nem is akarjuk elhagyni gyökereinket.

A nevezettek közül csak ti lesztek fehérváriak?

Zsolt: A jelenlegi ismereteink szerint igen. Aki már hallott a Bamako Rallyról, az tudja, hogy ez első sorban egy jótékonysági verseny, amely az afrikaiakat hivatott megsegíteni. Nekünk – e jótékonysági szereplés mellett – fontos volt a kalandvágy is. Egy ilyen versenynek csak komoly anyagi fedezettel lehet nekivágni, ezt biztosítja a saját cégünk. Ugyanakkor szeretnénk, hogy a városunk is büszke lehessen ránk, mint ahogy mi is büszkék vagyunk arra, hogy fehérváriként indulhatunk útnak.

A Bamako Rally szereplői Bamakóig védett szereplőként mennek. Bamakóban aztán lesznek, akik a járgányaikat értékesítik, lesznek, akik hazahozatják, majd mindenki felül egy védett repülőre, és hazaszállnak. De Ti meg vagytok őrülve…

Tibor: Így is lehet fogalmazni. Mi visszafelé is teljesítjük a távot, immáron teljesen magunkra hagyatva. Ez lehet, hogy az őrült kategória, de gyáva népnek nincs hazája. Nekünk pedig van, méghozzá Fehérvár.

Akkor százezer ember izgulhat kettőtökért, hogy hazaérjetek.

Zsolt: Hármonkért: Zsolt, Tibor és Iván. Iván a járművünk, aki Lada Nivából van, és igen nagy szükségünk lesz rá végig. Ha kell, a hátunkon is hazahozzuk.

Hogyan álltok a megpróbáltatásokhoz? Lehet mondani, hogy Tibor a műszaki kapitány…

Tibor: Lehet mondani, csak nem igaz. Zsolt legalább annyira ért a műszaki dolgokhoz, mint én. A csapatba mindenki beleteszi, amije van. Iván – reményeink szerint – adja a kitartását, mi a fanatizmusunkat, őrületünket és a problémamegoldó-képességeinket.

A város pedig adja majd az együttérzését. Január 15-én rajtol a Bamako Rally Budapestről. Mit vártok addig is a városban élőktől?

Zsolt: A blogunkon (www.drlaptop.hu) már most is olvasható minden. Mi hárman biztosítjuk az út megtételét, a fehérváriakat pedig arra kérjük, ne engedjenek üres kézzel bennünket Bamakóba. A jótékonysági segítségnyújtásnak két célzottja van: az egészségügy és a gyermekek. A város különböző pontjain adománygyűjtő urnákat állítunk fel, de tárgyi adományokat is szívesen viszünk. A mi szívünkhöz a gyermekek állnak a legközelebb, hiszen nekem öt, Tibornak két gyermeke van. Ivánnak még nincs egy sem. Ezért tanszereket, füzeteket, tollakat, vonalzókat, de francia nyelvű gyermek- és tankönyveket is szívesen szállítunk.

Hogyan áll Iván?

Új szívet kapott, felújították teljesen a motort. Jövő héttől bemutatjuk a városnak és városvezetésnek is. De indítunk egy akciót is, aminek címe: Öltöztessük fel Ivánt! Várjuk a támogatók logóit, de várjuk a díszíteni vágyó fiatalok ötleteit is, hogy minél inkább mienk, fehérváriaké legyen Iván, az autó!
Hozzászólások

gerzsonmama1 hozzászólása 2010-12-04 15:36:06
Én viszont izgatottan várlak vissza beneteket!És bízom bennetek!Kiülők a dobtetőre!

Vojazs hozzászólása 2010-12-04 14:31:10
Köszönjük a lelkesedésed! :D

Tvica hozzászólása 2010-12-03 15:19:08
Huh. Volt itt most néhány a szívemnek kedves; Ivánt ha kell, a hátunkon is hazahozzuk.- A mi szívünkhöz a gyermekek állnak a legközelebb,- őrült kategória, de gyáva népnek nincs hazája! És volt néhány a rötyögőmnek kedves;Ivánnak még nincs egy sem.(gyereke) Na és a KÉP! :-D Szenzációs!

Csak bejelentkezés után lehet hozzászólni!
További blog bejegyzések Vojazs felhasználótól
Irány Bamako a' la Vojazs 001
Irány Bamako a' la Vojazs 002
Bejelentés
Csak csendben
Irány Bamako a' la Vojazs 003
Irány Bamako a' la Vojazs 004
Irány Bamako a' la Vojazs 005
Irány Bamako a' la Vojazs 006
Irány Bamako a' la Vojazs 007
Irány Bamako a' la Vojazs 008
Irány Bamako a' la Vojazs 009
Irány Bamako a' la Vojazs 010
Irány Bamako a' la Vojazs 011
Irány Bamako a' la Vojazs 012
Irány Bamako a' la Vojazs 013
Irány Bamako a' la Vojazs 014
Irány Bamako a' la Vojazs 015
Irány Bamako a' la Vojazs 016
Irány Bamako a' la Vojazs 017
Irány Bamako a' la Vojazs 018
Irány Bamako a' la Vojazs 019
Irány Bamako a' la Vojazs 020
Irány Bamako a' la Vojazs 021
Lássátok szemeitekkel
VV, azaz Vojazs visszaszámol 001
VV, azaz Vojazs visszaszámol 002
VV, azaz Vojazs visszaszámol 003