| Elfelejtett jelszó | RegisztrációLátogatók: 245774Regisztrált felhasználók: 423

Lexikon

Wantid Krézi Men!

Ha valamit nem tudnál az informatika tudományáról, na akkor itt biztos, hogy nem fogod megtalálni. Ez a legszikon igazi foton agyú tudósaink több ezer éves kutatómunkájának eredménye. Ne dumálj mellé! Írj bele Te is és kűggyed befele!!

A B C D E F G H I K L M N O P R S T V W - ÖSSZES

első | utolsó   1 

C... mint C

Copy:

Ősi magyar eredetű eleségpotló kifejezés. Egyes délalföldi településeken feleségpotló is. A szotyi már Árpád vezérünk zacskójában is megtalálható volt. Talán ezért vagyunk ilyenek, mi magyarok. Magrólkeltek. A szotyi vagy ahogy előkelőbb ünnepi vacsorákon hívják napraforgó a nevében mutatja, hogy a napforgással szaporodik és kel útra reggeltől estig. Így került tőlünk nyugatra az angol100 országokba. Ottan azok a szerencsétlenek nem igen tudtak mit kezdeni a tyé betűnkkel ezért először szopinak hívták. Amikor már a felsőház tagjai is rákaptak a kis mag ízére, tovább alakult a kifejtés. Lord Cseszheti rájött, hogy kettéroppantva a szopit egymásra nagyon hasonlító másolatot kap.
Sznobizmusát kellőképpen előtérbe helyezve, alkotta meg ezt a műszót:copy. A másolatgyártásba a görögszármazású afro-amerikai Zorba Theodorikusz Szeroksz kezdett bele, aki egy táncnál jött arra rá, hogy amikor összeüti két kezét, akkor tapsol. Annyira tetszett neki, ahogy a napba nézve két kezét összecsattintva két teljesen egyforma fényt lát, hogy feltalálta a fénymásolót. Ezzel teltek a napjai, hogy az égbenézett és fénymásolt. Amerikában sokáig nem is hívták másképp a fénymásolást, csak így hogy szeroksz. Aztán a nappal együtt keletre is elkerült a kis mag, de ott rizsnek hívták. Hozzánk keletről már megint ideérve csak az egyforma két üres héj formájában került. Rágcsálunk rágcsálunk, de a magot már kifénymásolták nekünk. Nem maradt más csak a héja. Esetleg ölyv, vagy vércse, meg sólyomnagy.
[wd]


első | utolsó   1