| Elfelejtett jelszó | RegisztrációLátogatók: 245773Regisztrált felhasználók: 423

Lexikon

Wantid Krézi Men!

Ha valamit nem tudnál az informatika tudományáról, na akkor itt biztos, hogy nem fogod megtalálni. Ez a legszikon igazi foton agyú tudósaink több ezer éves kutatómunkájának eredménye. Ne dumálj mellé! Írj bele Te is és kűggyed befele!!

A B C D E F G H I K L M N O P R S T V W - ÖSSZES

első | utolsó   1 

E... mint E

E-mail:

E szavunk kialakulása a kelet-németországi olimpiáig nyúlik vissza. Létrejöttét az olimpia kabalafigurájának a bátor barnamackónak, Emilnek köszönhetjük. Az NDK női atléta csapat később hormonális alapon férfivé emancipált tagjai a kis plüss barnamackókban küldték titkos pajzán üzeneteiket a világ nyugati felén élő szeretteiknek.
Később, amikor C.J. Grant, a világ első hálózatának, az Arpanetnek egyik kiötlője cseppet sem forró, inkább meghitten meleg kapcsolatban élt a női gerelyhajítás bajnokával, Hansszal az újonnan szövődő hálózaton, felelevenítve szerelmük hajnalának eme szép momentumát, ahelyett, hogy Emilben küldték volna egymásnak "Mi a f*sz lesz vacsira?" tipusú évődéseiket, áttértek inkább a rövid elektronikus üzenetekre, aminek küldését, kijátszva az örökké vizsgálódó CIA ügynökök éberségét továbbre is Küldjed Emilben összekacsintó kóddal jelezték egymásnak(vazze, ezt a körmondatot két napig írtam, és további egy nap volt, mire megértettem).
Na, szóval innen származik az emil kifejezés.
\vojazs\

E-mail (elektronikus levél):

Fázisceruzával írott postai küldemény

E-mail (sokadszor):

Hát amiket itten írogatnak... csak felhúzom magam rajta.
Az Emil nem barnamackó, és pláne nem fáziscerúza, hanem a nagybajszú postásunk. Akár egy görög félisten, úgy szokott bebiciklizni az utcába. Zsírosan göndör fürtjeivel játszik a szél, Ő pedig egy nagy kontrázással (hagyományos biciklik megállítására szolgáló művelet)farol a ház előtt. Rácsap kopottas, zöld táskájára, és csak ennyit sikít (igen vékony hangja van Emilnek, így hát csak megszólalásig hasonlít egy görög félistenre):
- Itt van az Emil!
\vojazs\

Elektronikus kereskedelem:

Villanykörték adás-vétele (esetleg elemcsere A szerk.)


első | utolsó   1