| Elfelejtett jelszó | RegisztrációLátogatók: 245772Regisztrált felhasználók: 423

Lexikon

Wantid Krézi Men!

Ha valamit nem tudnál az informatika tudományáról, na akkor itt biztos, hogy nem fogod megtalálni. Ez a legszikon igazi foton agyú tudósaink több ezer éves kutatómunkájának eredménye. Ne dumálj mellé! Írj bele Te is és kűggyed befele!!

A B C D E F G H I K L M N O P R S T V W - ÖSSZES

első | utolsó   1 

H... mint H

Házirend:

Volt egyszer egy idős asszony, aki a világ legtöbbet emlegetett nyugdíjasa volt. Na Ő Bill Gates mamája. Ez az aranyos hölgy nagyon precíz, pontos, rendszerető, állandóan harcban állt, áll rendetlen fiacskájával. A legtöbb nézeteltérés persze az ablak körül volt mindig is. A huzat. Azt bizony nem bírta szegény Lizbeth mama. Billy viszont szeretett a nyolcadik emeleti ablakból a járókelők nyakába köpködni, és kedvenc szórakozása után unos-untalan nyitva felejtette az ablakot.
Megunva a sok hiábavaló figyelmeztetést egy egypontos házirendet dolgozott ki mindannyiunk szeretett Lizbeth-je:
- Miután már mindenkit kellően felidegesítettél csukd be az ablakot!
Háááát, azt kell mondjam szegény Billy mai napig nem tudott megfelelni ennek az elvárásnak.
\vojazs\

Hotmail:

A hotdogot mindenki tudja mit jelent. Akkor a hotmail az az elektromos fogkefe? Miért ne? Ha a forró kutya lehet virslis kifli?
\vojazs\

Https:

Nagyon kiváló. Nekem mindig ezek a betűszavak jutnak? Igaz, minden szó betűkből áll, akkor meg nem mindegy????
Na szóval. Először legszívesebben azt írtam volna, hogy a t?k?m tudja mit jelent ( a kérdőjel egy általánosan használt helyettesítő karakter, vagy kártyanyelven joker, így hát mindenkinek a behelyettesítő algoritmusára bízhatom mim is tudja). Na de utána néztem. Úgyhogy most már ti is tudhatjátok majd, nem csak a tök* ( a csillag egy tetszőleges számú karakter helyettesítésére alkalmas szimbólum, de itt elárulom, ezúttal a szó megfejtése azonos az előző feladvánnyal).
A https nem más mint a:
A https egy URI séma amely biztonságos http kapcsolatot jelöl. Szintaktikailag megegyezik a http sémával, amelyet a HTTP protokollnál használnak, de a https nem önálló protokoll, hanem csak egy URI séma, mely azt jelzi, hogy a HTTP protokollt kell használni a szerver 443-as TCP portján a HTTP és a TCP szintek közé titkosító/autentikáló SSL vagy TLS réteg beiktatásával. (A titkosítatlan HTTP rendszerint a 80-as TCP portot használja.) Forrás: Wikipédia
Azt hiszem több magyarázatot már nem is igényel a dolog. Gondolom ezek után senki nem csodálkozik, hogy az informatikusok miért símogatják tudálékosan Mek Elektől kölcsönzött szakállukat, miközben ilyeneket írogatnak.
/vojazs/


első | utolsó   1