| Elfelejtett jelszó | RegisztrációLátogatók: 245774Regisztrált felhasználók: 423

Lexikon

Wantid Krézi Men!

Ha valamit nem tudnál az informatika tudományáról, na akkor itt biztos, hogy nem fogod megtalálni. Ez a legszikon igazi foton agyú tudósaink több ezer éves kutatómunkájának eredménye. Ne dumálj mellé! Írj bele Te is és kűggyed befele!!

A B C D E F G H I K L M N O P R S T V W - ÖSSZES

első | utolsó   1 

L... mint L

Laptop:

Laptop vagy LappTop: az eszkimó-aleut nyelvcsalád jövevényszava az igló tetején lévő szellőzőablak kifejezésére. Némely kultúrkörben innen eredeztetik a napfénytetőt. A két napos nyár elmúltával a másnapos eszkimó, mikor a szánjával a háztetőn parkol (innen ered a toppon vagyok és az autóknál a szán-sájntető kifejezés. – A szerk.) [wd]

Leíróprogram:

Az észak-Indián rezervátumok alapkőletételének idejéből származó kelet-afrikai mondakör.(vagy négyzet –A szerk.) Egy vándorló kis busman (magyarul:szomorúember –A szerk.) vándorolt egy kis kétdekás üveggel a kezében, majd hirtelen arra vetődött egy bölényürüléken, amerre a sólyom se jár. Csodálkozva fedezte fel ezt az istenhátamögötti kempinget, és besétált. Kattogós beszédjéből nem sokat hámoztak ki az indiánok, akik amúgy se szerették a konyhai munkát. A kis szomorú embert gyereknek nézték, aki pajzán történéseket mutogat a kezével és idegesítően kattog a nyelvével. Az indián kemping vezetőjét nagyon idegesítette ez a gyerek és sokszor megverte őtet. Ezért a kis ember hamarjában megtanult írni, hogy ne bántsák őtet mindig, és akkor el is nevezték őtet utána Író kéznek.
Ez a kis ember (mint Dusztin Hoffmann, aki hoffmann meséket írt OffenBakról–A szerk.) jegyezte le és mentette át generációkon keresztül és át az indiánok napi fontos programját, ami Leíróprogram –ként maradt ránk. Csak néhány érdekesség:
Reggel: reggeli. Utána fehér toll átadása Foreszt Gámpnak.
Délelőtt tíztől délig kutyabaszásnézés a vigvam árnyékában.
Délidőben bölényböfögés utánzása a vigvam másik oldalán (merugye a nap az fénysebességgel megyen körbe –A szerk.)
Kívánságműsor kettőtől ötig: fehér, kalapos emberek lenyilazása. Időnként barnakalapos is.
Paróka beszerző kilovaglás
Lólopás- kergetés
Üvöltés- frászkeltés a dombon innen és túl.
Bölényüldözés – húspogácsa főzés.
Este: Tűzzel játszás és Ülőbika felállítása.
Minden más egyéb felállítása. (pl: sátorvasak vagy a százméteres síkfutás rekordjának felállítása Foreszt Gámppal –A szerk.)
Farkasokkal táncolás, vagy kitömött sólyomszembámulás.
Késő esti fa cool tatív: (??? – A szerk.)
Huszonkét órától éjfélig Nagy Medve nézegetése a keleti égbolton
Békepipa és Pokemon megtömése. (Pokemon= Pókember ősanyja –A szerk.)
[wd]

Levelező program:

Talán elsőre kicsit félreérthető ez a kifejezés. Meg másodikra is. Sőt, én sokszor, és sokfelé olvastam, talán nem túlzok, ha azt mondom több százszor, de számomra még mindig félrevezető. Mert ugye a program nem levelez!!! Mi levelezünk! Neeeem, nem úgy értem, hogy konkrétan én és te kedves olvasó (elnézést a bizalmaskodó tegeződésért), hanem az a felhasználó, aki a program szolgáltatásait igénybe veszi. Tehát itt nem beszélhetünk másról, csak elektronikus levelezés támogatásról. Így helyesebb is lenne a programot elektronikus levelezést támogató szoftvernek hívni!!!! Én a jövőben ezt is fogom inkább használni.
Arccal a közérthető, precíz komunikáció felé.... vagy az a vasút volt?
\vojazs\

Likolás, avagy lájkolás:

A gyermekkorunkat átkaroló kifejezés. A Pál utcai fiúk, Molnár Ferenc 1907-ben megjelent ifjúsági regényében a Pásztor fiúk Einstand (ejtsd:ájnstánd), szóval ájnstándolják a kisebb fiúk golyóit, akik likoltak. A likolás lényege, hogy van egy lyuk, ami tulképpen egy lik és a golyóikat abba a likba próbálják béjuttatni. Biztos, ami biztos innen csak 18 karikával folytatom a leírást.
Nézzük mit mond erről a kis nemecsek ernő, aki áruló volt, meg közbe meg nem is:

"Hát csak jöttek a Pásztorok, egyre közelebb jöttek, és nézték nagyon a golyókat. Mondom a Kolnaynak: – Te, ezeknek tetszik a mi golyónk - és még a Weisz volt a legokosabb, mert ő mindjárt mondta: – Gyönnek, gyönnek, ebből a gyövésből nagy einstand lesz"

Ebből a tetszésből alakult ki napjaink fuck book (lehet rosszul írtam) tetszési reflexió reflexiója. Mivel az angol100 országokban ugye mindent másként írnak, mint mondják, ők nem likolnak, hanem lájkolnak izéket. Tehát ha valakinek tetszik a nagy golyónk, esetleg golyóink, akkor az lájkolja! Az meg tök jó, mert akkor a golyónk tök híres lesz és lehet, hogy még meg is osztjuk valakivel.
[wd]

Logaritmus:

Kazah nyelvészek szerint belső-ázsiai (illetve burzsó-ázsiai- A szerk.) kifejezés maguknak tudják be. Ez a szép kazah szó szintén egy népi gyökeret vázol nevezetesen azt, hogy kilóg a ritmus (pontosabban ritmusz a kuszkusz itten hagyta el az emberi testet- szerk.) ritmus szó áthallását ugye nem kell magyarálni (de igen a szerk.) szóval a nemi aktus egyik aktív résztvevője, amely ritmikus lökésekkel halad a maga útján. [wd]


első | utolsó   1