| Elfelejtett jelszó | RegisztrációLátogatók: 245774Regisztrált felhasználók: 423

Lexikon

Wantid Krézi Men!

Ha valamit nem tudnál az informatika tudományáról, na akkor itt biztos, hogy nem fogod megtalálni. Ez a legszikon igazi foton agyú tudósaink több ezer éves kutatómunkájának eredménye. Ne dumálj mellé! Írj bele Te is és kűggyed befele!!

A B C D E F G H I K L M N O P R S T V W - ÖSSZES

első | utolsó   1 

N... mint N

Numbersz:

Valami számmal foglalkozó izé. Rúzs vagy szőlőzsír. [wd]

NumErikkuss!:

Numerikus (Numerikkuss) billentyűzet

Num Erik híres matematikus az ezernyolcszázas évek második felében élt Svájcban, feleségével Num Erikné született AltGr Amáliával. Num Erik mint mániákus matematikus mindent megszámlált, amit csak megszámlálhatott. Történeti kutatások szerint nagy feszültséget (jele: kW) okozott, hogy a permanens, meglehetős hangosan és rettenetes orgánumon kivitelezett számlálás, felettébb irritálta becses neje ( született AltGr Amália) fülhallását. Szavahihető tanúk szerint született AltGr Amália drasztikus módszerrel próbálkozott a professzor elhallgattatásával.
Idézem: „ Num Erik, Kuss!!! Vagy úgy fartájékon billentyűzlek (mai nyelvhasználatban: billentelek), hogy ... ” a felszólító mondat további része sajnos az idő homályába veszett. Megnemerősített források állítják, hogy sosem is volt folytatás, mivel Num Erik a kuss elhangzása után minden alkalommal rögvest iszkolni kezdett, nem várván meg a beígért billentyűzés végrehajtását. ( ami nem is csoda, ismerve született AltGr Amália brutális termetét és természetét)
A „Num Erik kuss!” kifejezés a későbbiekben kedvelt szállóige lett a pórnép között, a fartájékon billentyűzlek szófordulat használata pedig előkelőbb körökben vált közkedveltté.

Tvica


első | utolsó   1