| Elfelejtett jelszó | RegisztrációLátogatók: 245773Regisztrált felhasználók: 423

Lexikon

Wantid Krézi Men!

Ha valamit nem tudnál az informatika tudományáról, na akkor itt biztos, hogy nem fogod megtalálni. Ez a legszikon igazi foton agyú tudósaink több ezer éves kutatómunkájának eredménye. Ne dumálj mellé! Írj bele Te is és kűggyed befele!!

A B C D E F G H I K L M N O P R S T V W - ÖSSZES

első | utolsó   1 

T... mint T

Telnet:

Először arra gondoltam megint a Wikit (nem, nem a szomszéd telt idomú tinédzser unokája, hanem egy internetes tudásbázis) hívom segítségül, de csak idáig jutottam: "A telnet az egyik legősibb hálózati protokoll, már az RFC139 említi, bár az RFC318 foglalkozik vele behatóbban. Később az RFC854 írja le a specifikációt."
Na ezen a ponton már földön fetrengtem a röhögéstől. Méghogy a telnet, meg az RFC854. Ha tudnám mi az, akkor sem hinném el. Így meg pláne.
Az igazság ugyanott van elásva, ahol a kutya, amelyikre jött a teherautó. Íme:
Édesanyám, aki hírhedt netező, első generációs Windowsos pc-jét használva nem egyszer merevedett fehérembernéznikicsihomokóra pózba, amikor operációs rendszere kék halálként hívott merevedés állapotába került. Csak nézte, nézte, aztán sikított:
-Fiam! Már megint tele lett e net! Nem csinál semmit ez a francos (na jó, nem szó szerint ezt mondta, de gyerekek is olvashatják bejegyzésem) gép.
A tele lett e net eszperente kifejezés egyben nyelvtörőként is használható, kivált erősen felindult állapotban, így a sokadik esetre a sikoly "Fiam! Tel...net!"-té deformálódott.
Tehát a névadó kedves édesanyám, aki biztosan állíthatom semminemű transzcendális kapcsolatban sem állt a Wiki által említett RFC mittudoménmivel.
\vojazs\

Topic:

Ennek a bonyolult és kifejező jövevény műszavunk megértéséhez kicsit vissza kell kanyarodnunk az időben. (Ez szerintem hülyeség, mert az úton kanyarodunk nem az időben út/per idő meg ilyen fizikális baromságok miatt kell időnként helyretennem a dolgokat! –A szerk.)
A török Oszmán (Oszmán= Oszmánmeginjönnek régi haditudósító szakzsargon. – A szerk.) birodalom nyugati terjeszkedését a régi Európai Unió Magyarország területén gondolta megállítani, ezért leselejtezett homokórákat küldtek a vármegyékbe, hogy építsenek belőle várat. A magyar nemesség nem igen tudott mit kezdeni ezzel a kezdeményezéssel, és követeket küldött ki oda a régi Unióba. Na itt elmondták, hogy mit nem értenek és akkor meg azt a választ kapták, hogy: Nem értik? Ezek már állnak. Álljanak a várak is! Na gyorsan hazaszaladtak a lovaikkal a küldöttek és mondták az észt. Hát neki állt az ország várokat építeni. Voltak vármegyék, akik nem sokat tökölyztek és a homokórákat összefűzték vesszővel és építkeztek (Nem mindig jól volt megszervezve a izé és ilyenkor az emberek vesszőért futottak Ezt nevezték vesszőfutásnak –A szerk.)
Ennek a homokórából készült várnak az volt a hátránya, hogy időnként meg kellett fordítani. Rendszerint ilyenkor elég sebezhetővé vált a vár. A várvédő kapitány (Akit gyűjtőnéven Dobónak hívtak, mert sokszor eldobta az agyát- A szerk.) ilyenkor feszülten mindég felordított vagy le attól függött, hogy hol lógott: - Hogy mi ez a felfordulás? Később a gondolkodásra érzékeny Janics várvédő az ilyen felfordulások egyik alkalmával kitalálta, hogy ássanak a török ellen árkot a vár köré, hogy a török ott körözzön, amíg bele nem szédül. (Ezt az árkot hívták a török elleni időkben Janics Árok-nak - A szerk.)
A kereskedelemre igen fogékony vármegyék kiöntötték a kéthasú üvegből a homokot, kettévágták és Unikumot töltöttek bele, amit később jó pénzért kiexportáltak. (Unikum= az egyszarvú ló vizelete. Lovakban mindig jók voltunk! –A szerk.) Na és homokból homokvárat kezdtek építeni, hogy kitoljanak a törökkel, mert úgyis csak elfoglalják. Mert ezt már akkor ott jó előre eldöntötték. De egy Balázs nevű deják kiállt a vértre és énekelni kezdett, hogy homok a szélben, meg ilyenek és akkor az okos vezérek rájöttek arra, hogy tényleg nem lesz mit elfoglalni, mert amire ideérnek a törökök már nem lesz aki várja őket, mert közben elfújta a szél. Ekkor jöttek a Bélájék, akik a gondolkodásos italos éjszaka után levizelték a homokot, amit már nem tudott elfújni a szél- hoppá! Na akkor nagy sarat csináltak mindenféle vizeletből és akkor éjszakára őrszemeket is állítottak oda, hogy senki ne lopja el a sarat. Ők voltak abban az időben a sárvédők. Hogy jobban tapadjon a homok, és ne kelljen annyit várakozni (Várakozás-Várakozni= Ha sok időt töltesz egyhelyben, hogy kiszáradjon a homokvár -A szerk.) besegített az egyház is. Apostolokat küldött, akik naphosszat énekelték hogyasszongya: Szeretném a homokvárat megállítani. Hát ez vagy sikerült, vagy nem. Akiknek nem sikerült vállrándítva áttértek az iszlám hitre és élharcos muzulmánnak állva Gülbabatürbéjének hívatták magukat ezután. A hithű apostolok leszármazottjai, a 70-es években pop együttest alakítottak Magyarországban. Azzal hívták fel magukra a figyelmet, hogy Gázúl nézzenek ki, és tökérdekes címeket adjanak a dalaiknak: Buborék ember - Eladó, kiadó most a szívem - Ha emlékszem majd néha rád -Halld a szívek dallamát -Homokvár, légvár, kártyavár -Ma este felmegyek majd hozzád - Sír a harang - Tegnap óta nem gondolok rád… aztán meg jött a NE korszakuk: Ne bántsd a tangót! - Ne felejts el soha szeretni - Nehéz a boldogságtól búcsút venni - Neked adom azt is, ami nincs ( Erről a dalcímről az akkori pártpolitikai vezetőség külön programot is előterjesztett a parlamentben- A szerk.) …és a „Nekem a tenger a Balaton…Ahol karcsúra úszom az alakom!” Ez a kis búfelejtő daluk már olyan gáz volt, hogy nemzeti tizenegy fel is bomlott tőle és a ciki, meg tökégés kifejezések után csúcsfejeknek hívták őket. Az angol100 országokba is híre ment és ott top iconokra keresztelték az olyan dolgokat, amik kicsik nevetségesek és soha nem lesznek nagyok. Később ez a lusta angol100 nemzedék topic-ra rövidítette a mi hős kuruc-labanc-törökverő-várépítő hőseposzunkat. (A szemetek!- A szerk.) [wd]


első | utolsó   1