| Elfelejtett jelszó | RegisztrációLátogatók: 260669Regisztrált felhasználók: 423

Lexikon

Wantid Krézi Men!

Ha valamit nem tudnál az informatika tudományáról, na akkor itt biztos, hogy nem fogod megtalálni. Ez a legszikon igazi foton agyú tudósaink több ezer éves kutatómunkájának eredménye. Ne dumálj mellé! Írj bele Te is és kűggyed befele!!

A B C D E F G H I K L M N O P R S T V W - ÖSSZES

első | utolsó   1 

L... mint L

Likolás, avagy lájkolás:

A gyermekkorunkat átkaroló kifejezés. A Pál utcai fiúk, Molnár Ferenc 1907-ben megjelent ifjúsági regényében a Pásztor fiúk Einstand (ejtsd:ájnstánd), szóval ájnstándolják a kisebb fiúk golyóit, akik likoltak. A likolás lényege, hogy van egy lyuk, ami tulképpen egy lik és a golyóikat abba a likba próbálják béjuttatni. Biztos, ami biztos innen csak 18 karikával folytatom a leírást.
Nézzük mit mond erről a kis nemecsek ernő, aki áruló volt, meg közbe meg nem is:

"Hát csak jöttek a Pásztorok, egyre közelebb jöttek, és nézték nagyon a golyókat. Mondom a Kolnaynak: – Te, ezeknek tetszik a mi golyónk - és még a Weisz volt a legokosabb, mert ő mindjárt mondta: – Gyönnek, gyönnek, ebből a gyövésből nagy einstand lesz"

Ebből a tetszésből alakult ki napjaink fuck book (lehet rosszul írtam) tetszési reflexió reflexiója. Mivel az angol100 országokban ugye mindent másként írnak, mint mondják, ők nem likolnak, hanem lájkolnak izéket. Tehát ha valakinek tetszik a nagy golyónk, esetleg golyóink, akkor az lájkolja! Az meg tök jó, mert akkor a golyónk tök híres lesz és lehet, hogy még meg is osztjuk valakivel.
[wd]


első | utolsó   1