| Elfelejtett jelszó | RegisztrációLátogatók: 255829Regisztrált felhasználók: 423

Lexikon

Wantid Krézi Men!

Ha valamit nem tudnál az informatika tudományáról, na akkor itt biztos, hogy nem fogod megtalálni. Ez a legszikon igazi foton agyú tudósaink több ezer éves kutatómunkájának eredménye. Ne dumálj mellé! Írj bele Te is és kűggyed befele!!

A B C D E F G H I K L M N O P R S T V W - ÖSSZES

első | utolsó       1  2  3  4  5  6  ...     

E... mint E

E-mail (elektronikus levél):

Fázisceruzával írott postai küldemény

E-mail (sokadszor):

Hát amiket itten írogatnak... csak felhúzom magam rajta.
Az Emil nem barnamackó, és pláne nem fáziscerúza, hanem a nagybajszú postásunk. Akár egy görög félisten, úgy szokott bebiciklizni az utcába. Zsírosan göndör fürtjeivel játszik a szél, Ő pedig egy nagy kontrázással (hagyományos biciklik megállítására szolgáló művelet)farol a ház előtt. Rácsap kopottas, zöld táskájára, és csak ennyit sikít (igen vékony hangja van Emilnek, így hát csak megszólalásig hasonlít egy görög félistenre):
- Itt van az Emil!
\vojazs\

Elektronikus kereskedelem:

Villanykörték adás-vétele (esetleg elemcsere A szerk.)

F... mint F

Fájl:

Franc Joseph Fáy keletnémet urológus rendelőjéből szivárgott ki az első dokumentum. A meglehetősen vastag ujjú orvos páciensei nyögéséből külön mappákat vezetett.
[anonymus]

Fire-foksz :

Tűzre erősen koncentráló lánglovag. [wd]

Fórum:

Ehhez elég volt két osztályt végigszenvednem a latyakmajori általános iskola szamárpadjában. Már akkor tudtam, hogy a fórum a rómaiak által kiizélt micsoda, aminek a célja az volt hogy. Jó, ennél a résznél kicsit elbóbiskoltam, de az biztos, hogy Róma. Vagy Athén. De az mindegy, mert szomszédos oldalon voltak a könyvben. Ez biztos... majdnem biztos.
Jaaa, és ha jól emlékszem a punok is ottan voltak, amikor jöttek át a nagy hegyen elefántokkal, mert akkoriban az volt a tömegközlekedési eszköz (jó nagy tömege volt egy ilyen elefántnak). És amikor végre jól megérkeztek ott a fórumon nagy vircsaftot csaptak annak okán, hogy a kapun nem akarták Őket beengedni. Ezen kicsit berágtak, csak akkor még nem tudták, hogy ez berágás, hanem azt hitték, hogy mérgesek, és bosszúból felszántották az egészet jól, és bevetették mindenféle fűszernövényekkel. Na, az kérem kömény volt ám. De nagyon. Erről híres az a híres hely. Hogy kinőtt a kömény rajta. Bele is került a történelmi könyvekbe. Na ugye, hogy emlékszem!
/vojazs/

Funkció billentyű:

Na most kérdezem én, vannak funkció nélküli billentyűk is???? És azok meg mire valók? Hogy elrejtsük közöttük a funkcióval bírókat?
Miért nem csinálunk olyan billentyűzetet, ami csupa ilyen gombokból áll? Ha magára hagyjuk gépünket, csak rácsatlakoztatjuk a funkciótlan billentyűzetet, és máris megvédjük gépünket az illetéktelen használók elől. Vigyázat, az ötletet már szabadalmaztattam!
\vojazs\

G... mint G

Gugli:

Mint tudjuk, a legelterjedtebb kereső oldal neve, de a névadó történetet már kevesen ismerik. Hol volt, hol nem volt, egyszercsak összeült néhány jóképű, szemüveges, kisportolt alkatú programozó, hogy egy fergeteges buli keretében nevet adjanak legújabb gyermeküknek, az addig csak SW25JDWL-nek hívott szoftvernek. Elő is került hamarosan néhány műanyag pohár, kóla, majd amikor megérkezett a pizzás fiú heveny brénsztormingolásba kezdtek. A Na akkor mi legyen? Kérdésre szinte egymás szavába vágva, alig fél, vagy maximum röpke egyórás hatásszüneteket tartva érkeztek a jobbnál jobb felvetések: Legyen Keresőrobot... Mit szólnátok a Keresőszoftverhez inkább... Nem is tudom, mi lenne, ha Winszörcs lenne? És akkor kipattant az isteni szikra:Gugli. Böffentette valamelyik kólától és pepperónis pizzától felpüffedt testébe szorult szeleket szabadjára engedve.... És csak szálltak a Guglik a többiek szájából is. Így lett hát Gugli a szoftvergyermek neve! [vojazs]

GYIK:

Helyesírási hiba. A gyík hosszú í-vel írandó. Ezt még egy informatikusnak is illene tudnia!
\vojazs\

H... mint H

Házirend:

Volt egyszer egy idős asszony, aki a világ legtöbbet emlegetett nyugdíjasa volt. Na Ő Bill Gates mamája. Ez az aranyos hölgy nagyon precíz, pontos, rendszerető, állandóan harcban állt, áll rendetlen fiacskájával. A legtöbb nézeteltérés persze az ablak körül volt mindig is. A huzat. Azt bizony nem bírta szegény Lizbeth mama. Billy viszont szeretett a nyolcadik emeleti ablakból a járókelők nyakába köpködni, és kedvenc szórakozása után unos-untalan nyitva felejtette az ablakot.
Megunva a sok hiábavaló figyelmeztetést egy egypontos házirendet dolgozott ki mindannyiunk szeretett Lizbeth-je:
- Miután már mindenkit kellően felidegesítettél csukd be az ablakot!
Háááát, azt kell mondjam szegény Billy mai napig nem tudott megfelelni ennek az elvárásnak.
\vojazs\


első | utolsó       1  2  3  4  5  6  ...